HTML

Anthaxia Stúdió

Kedves érdeklődő! Stúdiónk kertészeti és dizájn tevékenységgel foglalkozik. Referencia munkáinkat és a tevékenységünkkel kapcsolatos élményeinket olvashatják. Nézzen körül oldalunkon, és írjon nekünk (anthaxia.studio@gmail.com)! Megbízható munkatársakból álló csapat várja megrendeléseit.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Naptár

augusztus 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Egynyári ágyások készítése modern társasházi környezetben

anthaxiastudio 2013.06.07. 13:09

VIP_Laszlo-Liget_Tarsashaz_web_1.jpgA kőbányán található László-Liget Társasház kertjéből mindig is hiányoztak az egynyári virágzó növények. Az idén változtattam a helyzeten. Az előző posztban bemutatott V.I.P plant által előállított jó minőségű egynyáriakon felbuzdulva, beterveztem ágyásokat. A pázsitból alakítottam ki az szalagágyást. Zsinórral kijelöltem a 60 cm széles ágyást. A zsinór mentén a pázsitot egyenes faiskolai ásóval végig vágtam, majd kapával lenyestem a füvet. Az altalaj fellazítását ásóval  és kapával végeztem. A ház komposztálójából kirostált komposztot szórtam a felszínre, amit gereblyével bedolgoztam a földbe. Az ágyás fontos eleme, a rögmentes egyenletes felszín kialakítása. Lényeges, hogy rögmentes legyen, mert a palánták gyökereihez göröngyöket nyomva, könnyen kiszáradó közeget kapunk. Fontos a levegőzés, de ennyire azért nem.

Címkék: tereprendezés Kőbánya kertészeti tevékenység Zöldterület-kezelés tárasház Kertészkedés Kőbányán egynyári dísznövények

Szólj hozzá!

Látogatás a "v.i.p plants" kertészeinél

anthaxiastudio 2013.06.03. 22:02

Kocsik Attila és Orosz Lenke őstermelő barátaim üzemébe látogattam a múlt hónapban. Attila és Lenke hatalmas szeretettel és szakértelemmel nevelik egynyári palántáikat és fűszernövényeiket. Látogatásom baráti, és üzleti célú is volt. A társasházak, ahol kertészkedek, megérdemelték már, hogy gyönyörű egynyáriakból álló virágágyásokat kapjanak. Három közösségnek válogattunk össze palántákat. Gondosan megterveztük az ágyásokat, kiszámoltuk a növények számát. Ilyenkor figyelembe kell venni, a a terület fényellátottságát, kitettségét, a talaj minőségét, az ágyások méretét. Át kell gondolni érdemes-e szélsőségesen vízigényes növényt extenzív (öntözőrendszer nélküli) kertbe ültetni, vagy túlöntözésre érzékeny palántákat öntözőrendszerrel ellátott kertbe sok nedvesség mellett palántázni. Szóval jó volt egy kicsit szakmázni.

VIP_honlap_web.jpg

az egynyári palántákat forgalmazó "v.i.p plants" blogja. Informatív, igényes blog. Hosszasan el lehet böngészni az oldalakon. Kattintson a képre, és nézzen körül az oldalukon! Rengeteg biotermék is van. 

Címkék: őstermelő egynyári növények kertészeti tevékenység Zöldterület-kezelés v.i.p plants egynyári termesztő

Szólj hozzá!

Komposztálás a László-Liget Társasházban

anthaxiastudio 2013.05.04. 22:39

A Zöld tea című műsor mai adásának egyik szereplője voltam. Még a tavasz beköszönte elött keresett fel Szentirmai-Zöld Máté (komposztmester), akit átadta pár évvel ezelött a pályázaton nyert komposztálót. Az idén éppen kezdtem volna az anyag kirostálását, mikor hívott, hogy lehet, velem csinálnának riportot. Örültem a dolognak, így megvártam a stábot. Szerencsére volt élet a komposztban (sajnos a videóból kimaradt, a bogárlárva és a giliszta). Az engem érintő rész a videó közepén indul.

Címkék: Kőbánya kertészeti tevékenység Zöldterület-kezelés tárasház Kertészkedés Kőbányán

Szólj hozzá!

Zöldterület-kezelés referencia: László-Liget Társasház

anthaxiastudio 2013.04.25. 22:31

Harmadik éve, hogy zölterület-kezelést végzek a Kőbányán található László-Liget Társasházban. A házban lakom, közel vagyok, szeretem a kertet. A társasház kertje két részből áll. A házat kettészelő átjáró mindkét oldalán húzódik zöld rész, ami a Liget utcai fronton lévő füves-fasorba kapcsolódik. Mindkét kert kulccsal zárt, szigorúan csak lakással (tulajdonnal) rendelkező emberek használhatják. A kert automatikus öntözőrendszerrel van felszerelve, ami mindennap egyszer öntözi meg a füves részeket, illetve az ágyások vízellátását csepegtető öntözés biztosítja. Az öntözés mértékét a mindenkori kertész tudja szabályozni az időjárástól, évszaktól függően. Az ágyásokat fenyőkéreg borítja. Ennek a feladata az, hogy a nedvességet a talajban tartsa, megakadályozza a gyomosodást, és esztétikus megjelenést biztosítson. Természetesen öntözés vagy eső után kellemes fenyőillatot áraszt magából.

Koszegi_Petra_kepe_laszlo_liget.jpg

Címkék: öntözőrendszer Kőbánya kertészeti tevékenység Zöldterület-kezelés tárasház Kertészkedés Kőbányán

Szólj hozzá!

Társasházak zöldterület-kezelése: referencia

anthaxiastudio 2013.04.25. 22:24

Sokadik éve már, hogy kertészkedem ebben a közel 800 m2-es területtel rendelkező kőbányai társasháznál. A képen látszik, hogy a pénzügyi helyzet befolyásolja egy kert alakulását. Lassan, de fejlődik. A talaj, nagyon rossz, tömörödésre hajlamos, szerkezet nélküli. Alföldre jellemző rovarfaunából lehet sejteni, honnan kerülhetett ide a ki tudja honnan lenyesett föld. Rengeteg lazítás, komposztos földel való frissítésre lenne szükség, és felülvetésre. Sajnos öntözőrendszer nincs, billegetős öntözést alkalmazok (250 m2). Mikor egy területet belocsol a szerkezet, arrébb teszem, miközben tudok szakmai dolgokat is csinálni. Sajnos ez időpazarló és nem hatékony módszer. Még így is augusztusra kiszárad nagy területen a fű. Az idén egy komoly lazítást csinálok és rengeteg műtrágya kerül kiszórásra.

liget11_majus.jpg

Címkék: Kőbánya Zöldterület-kezelés tárasház Kertészkedés Kőbányán

Szólj hozzá!

Előadás kezdőképek készítése PowerPointios előadásokhoz.

anthaxiastudio 2013.04.24. 16:28


Kaszab_kezdo2.jpg


Címkék: képmanipuláció Dizájn előadás kezdőkép prezentáció kezdőkép készítés rovarász dizájn

Szólj hozzá!

Kavicságyás a pázsit és a beton között

anthaxiastudio 2013.04.24. 14:57

Trammer_kertje_kavicsagy_javitott_eredeti_4_500_web.jpgHa kertet betonteknőbe kell építeni, előfordulhat száradás a széleken. Itt is ez történt. Hiába működik az öntözőrendszer, ha a pázsit a betonnal közvetlenül érintkezik. A magas hőmérséklet miatt hamarabb szárad a föld, a fűszálak is kókadni kezdenek. Ezt kiküszöbölve készítettem a gyepszőnyeg és a betonperem közé egy kis kavicsos ágyást. A fa burkolat-kavics-pázsit átmenet kifejezetten jól tud kinézni. A képek tavaly készültek, amikor elkészítettem a szegélyeket. Az idén megvizsgálva azt tapasztaltam, hogy jól működött a dolog, a műanyag szegélyt kicsit kinyomta a pázsit dús gyökere, ezt vissza kell rakni.

Címkék: tetőkert Zöldterület-kezelés

Szólj hozzá!

Weboldal banner, fejléc készítés (György Zoltán honlapja)

anthaxiastudio 2012.12.13. 09:51

gyorgy_zoltan_banner.jpg

Ez a banner az én szakmai (bogaras) honlapomnak a fejléce. A gyönyörű fémfényű eszelény mint főelem adja a hangulat alapját. A háttérben egy másik faj szárnyfedőinek nagyított képe látható. A honlapot hamarosan újrakészítem, mert rengeteg elmaradás van, és ez kezd kínos lenni :)

Címkék: banner készítés képmanipuláció Dizájn weboldal fejléc készítés rovarász dizájn

Szólj hozzá!

Weboldal banner, fejléc készítés (Bruchiteam)

anthaxiastudio 2012.12.13. 09:45

bruchiteam_banner.jpg

A Magfogyasztó Rovarközösségeket Vizsgáló Csoportunk honlapjának elkészítése után készült el ez a szép banner. A cél az volt, hogy a zsizsikes weboldalunk fejléce a szakmára (rovarászat) jellemző elemeket, és egyben jó hangulatot is árasszon. Valami letisztult modern képet akartunk készíteni.

Címkék: banner készítés képmanipuláció Dizájn weboldal fejléc készítés

Szólj hozzá!

Holotípus bögre "Entomo sapiens" felirattal, akár Karácsonyra

anthaxiastudio 2012.11.13. 15:33

Egyedi készítésű rovarász bögre kapható! A mázolt bögrére porcelánfestékkel készítettem az ábrát, amit sütőben kellett 90 percen át sütni. A bögre palástjára rajzolni elég nehéz volt, az ember hozzászokik a síkbeli rajzoláshoz, ilyenkor meg kiderül milyen nehéz a porcelánfestők munkája. A Vasárnapi Rovarbörzén kapható lesz, ára 1000 Ft. Sorszámozottak. A képen látható formájú bögréből 10 db készült. További 3 db kisebb, inkább kávés bögre (1100 Ft ) és két nagy méretű (1100 Ft) vásárolható. Későbbiekben vállalom további "példányok" megfestését, illetve egyedi feliratozás készítését is (pl: Paratypus női ivarjellel, akár a személy latinosított, vagy rendes nevével stb). A sütés miatt a további megrendeléseket összegyűjtöm, a bögre rövid időn belül elvihető, akár utánvéttel postázom is. Kérem kövesse a műhely (anthaxiastudio.blog.hu) munkálkodását, találja meg a későbbiekben az ideális rovarász ajándékot. (Jelenleg fejlesztjük magunkat.)

entomo_sapiens_bogre_holotypus_web.jpg

Címkék: grafika festés Dizájn rovarász dizájn bögrefestés

Szólj hozzá!